Efficiënt

Wij wensen je een fantastisch 2016!

Het team van The Lean Connection wenst je fijne Kerstdagen toe en een succesvol 2016.

In 2016 wachten ondernemers allerlei interessante uitdagingen. Met de recente recessie nog vers in het geheugen heeft men het prioriteitenlijstje voor 2016 al bepaald. Hieronder geven we je een overzicht van alle goede voornemens van Nederlandse ondernemers.

Wij zijn zeer ervaren op de genoemde vakgebieden. Als we je kunnen ondersteunen bij het behalen van je doelen, aarzel dan niet en neem contact op.

Contact >

Business model

(>75%) Ben je bezig met een innovatief business model?

Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de Nederlandse ondernemers in 2016 een futureproof businessmodel als hoogste op de agenda heeft staan. Wat dat oplevert? Een degelijk, flexibel en toekomstgericht businessmodel garandeert de ondernemer omzetgroei en winsttoename. Wij verzekeren je organisatie van een succesvolle toekomst met een competitief en strijdvaardig businessmodel. Vertrouw op ons om je het nieuwste en modernste te bieden.

(40%) Strategie

Strategische doelstellingen geven richting aan alle primaire activiteiten van je onderneming. 4 op de 10 ondernemers zal in 2016 de ondernemingsstrategie op de schop nemen. Het bepalen van de strategie en de afgeleide doelstellingen zijn echter geen dagelijks werk voor de meeste ondernemers. Samen met jou kunnen we een strategiesessie uitvoeren.

Deze sessie bestaat uit twee dagdelen en levert je naast:

  • een duidelijke Missie en Visie ook
  • een overzichtelijk strategisch plan voor het komende jaar op.

Doelstellingen worden bepaald op strategisch, tactisch en operationeel niveau en er worden metingen vastgesteld op basis waarvan je de status en voortgang van je plannen kan bijhouden. Interesse? Neem contact op zodat je tijdig een ambitieus plan voor een uitdagende toekomst klaar hebt.

Gratis: Ontvang bij een adviessessie gratis de bestseller 'Management Control'.

Contact >

(48%) Productontwikkeling en innovatie

Bijna de helft van de ondernemers wil in 2016 actief tijd besteden aan productontwikkeling en innovatie. Vooral omzetvergroting in bestaande markten staat hoog op de agenda. Voor veel ondernemers is productontwikkeling een onoverzichtelijk proces met een onzekere uitkomst. Wist je dat 8 op de 10 nieuwe productideeën nooit opleveren wat initieel ingeschat was? Bijna de helft maakt het zelfs nooit tot een verkoopbaar product. Toch wordt er in het ontwikkelen en marketen van deze mislukte initiatieven veel tijd en geld gestoken. In Lean termen noemen we dit verspilling. Lean Innovatie elimineert deze verspillingen en vergroot de succeskans van nieuwe producten en diensten tot wel 80%. Daarnaast wordt de time-to-market drastisch verkort. Ingewikkeld? Dat valt reuze mee! Ga modern innoveren.

Moderne productontwikkeling >

Training Lean innovatie >

(30%) Medewerkertevredenheid en nieuw personeel

De economie trekt aan. Dat betekent voor de meeste ondernemingen meer omzet, meer winst, maar ook meer productie en meer menskracht. je hebt de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in bekwaam personeel en je wilt deze mensen graag behouden. Daarnaast wil je misschien ook uitbreiden. De belangrijkste toegangspoort tot nieuw personeel zijn relatienetwerken. Van de ondernemer en van de medewerkers. 

Tevreden en gemotiveerd personeel heeft hierdoor een dubbele positieve werking. Ten eerste zullen deze medewerkers graag aan je onderneming verbonden blijven, en tevens zijn deze mensen ambassadeurs voor je bedrijf waar het gaat om het aantrekken van nieuwe medewerkers. 

Toepassing van de Lean methodiek zorgt voor een verbetering van:

  • Motivatie
  • Zelfstandigheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Plezier in het werk

En een sterke verlaging van het ziekteverzuim.

Wil je meer voorbeelden van de positieve invloed van Lean op medewerkers en bedrijfscultuur? Neem dan contact met ons op.

Contact >

Interessant voor jou